Mijn verhaal

Hoi! Mijn naam is Martin de Bruin. Ik werk al 15 jaar succesvol als zzp'er. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn diensten in de echte wereld resultaat opleveren. En mijn klanten profiteren van die jarenlange ervaring.

Na mijn studie Economie in Groningen ben ik een jaar lang werkloos geweest, een zeer frustrerende periode. Maar ook een leerzame periode. Ik ben veel sollicitatie -en verkoop trainingen gaan volgen en heb daarmee de basis gelegd voor mijn latere succesvolle carrière als zelfstandig professional. 
Nadat ik een jaar werkloos was geweest, vond ik een baan als accountmanager bij Brunel waar ik mensen heb bemiddeld naar een tijdelijke of vaste baan.

Vervolgens heb ik 8 jaar in een commerciële functie bij een bank gewerkt alvorens ik in 2006 als zzp'er aan de slag ging. Eigenlijk wou ik 2 jaar eerder al voor mezelf beginnen, maar ik durfde de stap niet te nemen. 

Het plotse overlijden van mijn vader zorgde ervoor dat ik het roer heb omgegooid. Ik heb mijn vaste contract opgezegd en kon direct als freelancer aan de slag. Ik heb nooit spijt gekregen van mijn carrièreswitch.

15 jaar later heb ik mijn cv vol staan met opdrachtgevers in de financiële branche, de overheid, het onderwijs en het MKB.

Ik heb mogen werken voor ABN AMRO,  Rabobank, ING bank, Nationale Nederlanden, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Hogeschool Drenthe, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Kamer van Koophandel, Autoriteit Financiële Markten,  Volkswagen Pon Financial Services, WestlandUtrecht bank en vele andere grote en kleinere opdrachtgevers. 

In vele verschillende rollen zoals business consultant, productmanager, scrum master en trainer/coach.

In al die jaren heb ik geleerd hoe ik succesvol een opdracht kan binnenhalen. De basis hiervoor was al gelegd toen ik werkloos was. Een opdracht werven is een kunstje wat jij ook kan leren. Ik vertel het je graag.

Wil jij ook een succesvolle carrière als zelfstandig professional? En wil je mijn tips ontvangen om te solliciteren als zzp'er? Meld je dan aan voor de gratis webinar Introductie opdrachten werven als zzp'er.